بازارچه‌هاي صنايع‌دستي به دل بناهاي تاريخي نشست

مهدي کيايي در گفتگو با ميراث آريا(CHTN)، با بيان اين مطلب گفت: با هدف مرمت اماکن و بناهاي تاريخي قابل تبديل به بازارچه دائمي، معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي و به صورت خاص اداره کل حمايت از توليد و بازرگاني اقدامات لازم را انجام مي‌دهد.

وي با اشاره به اينکه قبل از آغاز سال جاري 9 مجموعه تاريخي براي تبديل به بازارچه صنايع‌دستي مرمت و در اختيار هنرمندان صنايع‌‌دستي قرار گرفت، اظهار داشت: معاونت صنايع‌دستي معتقد است يکي از راه‌هاي افزايش جذابيت گردشگري استان‌هاي کشور و بهره مندي از جذابيت بخش ميراث فرهنگي، جانمايي صنايع‌دستي در اماکن تاريخي است.

مدير کل حمايت از توليد و بازرگاني اين معاونت ادامه داد: بر همين اساس در سال جاري از مابقي استان‌هاي کشور خواسته شد نسبت به معرفي مکان‌هاي قابليت دار که به ثبت سازمان ميراث فرهنگي کشور رسيده‌اند، اقدام کنند.

اين مقام مسئول با بيان اينکه در توافقات ميان معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي و معاونت حفظ، احياء و ثبت بناهاي تاريخي اعتبارات لازم براي مرمت اين بناها از سوي معاونت حفظ و احياء تأمين مي‌شود، گفت: خوشبختانه با همکاري اين معاونت و ديدگاه مثبت رياست سازمان ميراث فرهنگي کشوراز 11 استان کشور درخواست تبديل اماکن مختلف به بازارچه‌هاي دائمي صنايع‌دستي را داشته‌‌ايم.

کيايي تصريح کرد: اين درخواست‌ها از سوي استان‌هاي يزد، خراسان جنوبي، همدان، ايلام، هرمزگان، فارس، آذربايجان غربي، گلستان، خراسان شمالي، خوزستان و قم به اداره کل حمايت از توليد و بازرگاني معاونت هنرهاي سنتي ارسال شده است.

وي در ادامه اظهار داشت: خانه قديمي در ميدان امير چخماق و زندان اسکندر يزد، کاروانسراي فرس فج و قصالخانه قديمي نهاوند همدان، قلعه والي ايلام و کاروانسراي سنگ و معبد هندوهاي هرمزگان از جمله بناهاي معرفي شده در دور جديد است.

مدير کل حمايت از توليد و بازرگاني اضافه کرد: خانه تيموري، حمام تاريخي سلماس، حمام اتحاديه، يخچال 9 پله اروميه از آذربايجان غربي، کاروانسراي ميدان عباسعلي و سبزه ميدان بجنورد خراسان شمالي و خانه تاريخي يزدان پناه قم نيز معرفي شده‌اند.

مهدي کيايي افزود: همچنين استان خراسان جنوبي اطلاعات کاروانسراي سرايان، خانه تقوي، کاروانسراي علوي، خانه افراشته، رباط چاهک، ساختمان زندان قديم و استان خوزستان نيز سراي افضل، منزل سوزنگر و سراي معين التجار را در اختيار اين معاونت قرار داده است.

وي خاطرنشان کرد:اين بناها در گام اول ثبت شده توسط سازمان ميراث فرهنگي استان‌ها هستند ضمن اينکه در الويت مرمتي و دريافت اعتبار از سوي معاونت حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي استان‌ها قرار دارند.

به گفته کيايي در صورت انجام مراحل مختلف اجرايي اين کار و تخصيص اعتبارات ملي مرمت اين مکان‌ها آغاز و به منظور توسعه بازار فروش به صنايع‌‌دستي اختصاص داده مي‌شود./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388070630